Vectoriseren Industriëel

 

AVeel van onze klanten willen graag een logo, tekst of tekening laten graveren of uitsnijden maar beschikken niet over het juiste bestand om dit op een professionele wijze te laten realiseren Vaak beschikken zij enkel over een papieren versie of een bitmapbestand.

In tegenstelling tot JPG's, Gif's en bmp afbeeldingen (bitmapbestanden) zijn vectortekeningen niet opgebouwd uit pixels. Vectortekeningen zijn een geheel van contouren, welke elk een start en eindpunt hebben en vormen zij een geheel met andere contouren welke opgebouwd zijn uit punten, curves en hoeken. Een contour kan een lijn zijn, een vierkant, een driehoek of een willekeurige vorm.
Deze combinaties van curves kunnen gebruikt worden om simpele tot zeer complexe tekeningen te maken, of omtreklijnen van verschillende lettertypes.
Het grote voordeel van dergelijke vectortekening is dat deze vrijwel onbeperkt kunnen verschaald worden, zonder het minste kwaliteitsverlies. Dit in tegenstelling tot bitmap albeeldingen die onduidelijk (blokeffect) worden indien verschaald. Een vectorafbeelding kan overal ingezet worden, bij graveerwerken, drukwerk, publiciteit. Zo bent u zeker dat het gewenste logo, tekst of afbeelding steeds identiek word weergegeven.

Om een professionele gravure of uitsnijding mogelijk te maken dienen wij het aangeleverde bestand vaak te 'vectoriseren'. Bij Actual-Laser bvba hebben wij alle benodigde software en kennis in eigen huis om degelijke gevectoriseerde bestanden aan te maken, klaar voor elke opdracht, 100% verschaalbaar zonder het minste kwaliteitsverlies. Hieronder vind u een greep uit de mogelijkheden:

Vectoriseren logo's:
Vectoriseren van allerhande bedrijfslogos, verbeteren, aanpassen, veranderingen aanbrengen, kleuren aanpassen, klaarmaken voor uitsnijden (bridging) en andere cnc toepassingen.
Rasterlogo (jpg, bmp, ...)  Gevectoriseerd logo (dxf, dwg, eps,...)
raster vector

Vectoriseren technische tekeningen:
Wij kunnen uw technische tekening op papier digitaliseren en vectoriseren zodat deze tekening nadien bewerkt kan worden in uw CAD systeem. Hierbij maken we volgend onderscheid:

Een 2D tekening kan door ons gedigitaliseerd en gevectoriseerd worden, wij leveren u nadien een dxf of dwg bestand aan welke kan ingelezen worden in de meest gangbare CAD systemen.
Een tekening welke in perspectief of 3D getekend is kunnen wij eveneens vectoriseren. Dit levert dan een verschaalbare lijntekening op doch geen 3D model welke in een CAD systeem kan verwerkt worden. Wij leveren een 2D tekening af van de aangeleverde projectie.
Beschkt u niet over enige tekening en bezit u ook niet de nodige software en kennis dergelijke tekening te produceren, dan kan u oons ook raadplegen om het CAD tekenwerk voor u uit te voeren. Contacteer ons vrijblijvend hierover, wij maken u graag een eerlijke prijs.

Vectoriseren illustraties:
Wij kunnen instaan voor een snelle en accuratie omzetting van bitmaps naar vectoren en dit aan competitieve prijzen. Wij gebruiken geen geautomatiseerde software, al onze conversies zijn manueel (weliswaar met behulp van CAD paketten) zodat u een superieure kwaliteit aangeleverd krijgt in de meest gangbare vectorformaten. Vraag gerust een vrijblijvende offerte per mail (graag om te zetten tekening meesturen).

bestand vec