Projecten

Scherpenheuvel erfgoedwandeling


Actual-Laser bvba stond in voor het onuitwisbaar lasergraveren van geborsteld inox platen van 2500 x 500 mm, dikte 10 mm. Deze platen werden langs beide zijden voorzien van allerhande taferelen welke de geschiedenis en het unieke stervormig grondplan van de stad uitbeelden. De platen werden geplaatst op de zeven hoeken van de stad en maken deel uit van een nieuwe erfgoedwandeling welke het ontstaansverhaal van Scherpenheuvel bij het grote publiek moet bekendmaken...

foto foto2 foto3

Kunstwerk van Raoul Servais te Middelkerke

In opdracht van het gemeentebestuur van Middelkerke en de vzw Ku(n)st stonden wij in voor de realisatie en coördinatie van een kunstwerk welke geplaatst werd op het hernieuwde marktplein van Middelkerke. Dit kunstwerk werd ontworpen door kunstenaar Raoul Servais en aan hem aangeboden ter ere van zijn ereburgerschap. De tekeningen op papier werden door ons omgezet naar gedigitaliseerde ontwerpen. Het geheel is opgebouwd uit Zuid Chinese natuursteen en zwarte graniet waarin een inleg van messing figuren werd aangebracht. Het geheel is 6 meter breed en 2,5 meter hoog. Door gebruik te maken van verschillende technieken zoals waterstraalsnijden en lasersnijden werden de verschillende componenten opgebouwd. Steenkapper Debeir uit Oostende zorgde voor een correcte plaatsing.

 

foto1 foto2

Kunstwerk Bruno De Smedt

Kunstenaar Bruno De Smedt vroeg ons om twee platen te snijden in staal welke deel uitmaken van een door hem vervaardigd kunstwerk voor een advocatenkantoor. Deze en talrijke andere kunstwerken kan u bekijken op zijn Website: www.houtsensuur.be. Mooi werk Bruno !

 

foto1 foto2