Wat is lasergraveren ?

Lasergraveren is het graveren van allerhande materialen d.m.v. een sterk gebundelde lichtstraal. Het grote voordeel bij lasergraveren is dat er geen fysiek contact is tussen de machine en het materiaal. Uitschieten of het vastlopen van een mechanisch onderdeel is niet mogelijk. Het zogenaamde 'non-contact engraving' heeft als voordeel dat er geen beschadigingen kunnen optreden tussen de machine en het materiaal.
Doordat er geen direct contact is met het werkstuk (enkel de laserstraal maakt contact) dienen de te graveren stukken dan ook niet ingeklemd te worden, wat de werksnelheid ten goede komt.
Een ander groot voordeel van lasergraveren is de grote verscheidenheid aan materialen die kunnen gegraveerd worden. De eest courante materialen zijn: RVS, acrylaat, kunststoffen, rubber, hout, glas (tevens glaswerk),spiegels,...
Door de lichtbundel in 256 stappen te regelen kunnen afbeeldingen in evenzovele grijstinten worden afgebeeld. Hierdoor ontstaat de unieke mogelijkheid foto’s af te beelden op allerlei verschillende materialen
Lasergravures zijn onuitwisbaar
Lasergravures zijn uiterst precies, daardoor kunnen wij perfect foto's graveren in allerhande materialen zoals inox, hout, spiegels, graniet en acrylaat plexi.